Завод за производството на задни фарове за автомобили Mercedes ще

...
Завод за производството на задни фарове за автомобили Mercedes ще
Коментари Харесай

€40 милиона инвестиция: Правят завод за части на Mercedes до Пловдив

Завод за производството на задни фарове за коли Mercedes ще бъде издигнат в Тракия икономическа зона (ТИЗ). Първата копка на новия индустриален център следва да бъде направена тази седмица, като общата инвестиция до 2023 година ще доближи 40,6 милиона евро.

Тези средства ще бъдат употребявани за построяването на три завода в зона " Куклен " на компанията Odelo, която е част от турската Bayraktarlar Group. У нас компанията ще оперира посредством дъщерното си сдружение " одело Фабра България ".

" Общата повърхност на имота е 92 000 квадратни метра, като първият цех ще е върху 23 000 квадратни метра. По предварителни планове серийното произвеждане в него ще стартира през декември 2020 година ", показват в публично известие от ТИЗ.

До края на 2024 година би трябвало да бъдат подготвени още вторият цех, както и индустриална база за електроника плюс парк за поддоставчици.

Новосъздадената " одело Фарба България " е част от Bayraktarlar Group, в чиято конструкция влизат компании в региона на произвеждане на осветяване - автомобилно и общо, автомобилно посланичество и лизинг, обезпечаване, строителство и туризъм.

Турският холдинг придобива Odelo през 2011 година. Самата компания е основана още през 1935 година в Германия, като от този момент е профилирана в производството на светлини за коли. Сред главните й клиенти с изключение на Mercrdes Audi, Bentley, Porsche, Volvo, McLaren и други.

Компанията има фабрики в Турция, Китай, Германия и Словения. За последните 7 години вложенията й в произвеждане възлизат на 214 милиона евро. За нея все още работят повече от 3500 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР