Завистта и ревността имат пагубно въздействие върху човешкото здраве. Тяхната

...
Завистта и ревността имат пагубно въздействие върху човешкото здраве. Тяхната
Коментари Харесай

Един от най-добрите психотерапевти в България: Ето по какъв начин разболява завистта

Завистта и ревността имат пагубно влияние върху човешкото здраве. Тяхната разрушителна мощност от дълго време е потвърдена от учените Как ни разболяват завистта и ревността? Какво е тяхното влияние върху човешкото здраве? На тези, и още доста други въпроси, дава отговор психотерапевта Орлин Баев в предаването на btv – Духът на здравето. Преди месец, в една настояща научна обява, отдадена на завистта и мозъчната активност, Американската психична асоциация дискутира забавен опит, съобщи " За дамата ".

Оказва се, че при мозъчно картографиране – това е проучване, когато човек си затисне пръст на вратата на колата, и когато изпитва злоба, се задейства еднакъв център в мозъка. Това е центъра за болежка. Болка изпитваме, когато се нараним, и болежка записва нашия мозък, когато в нас се загнезди възприятието на злоба или опустошителната страст на ревността. Социалните мрежи са богат източник на такава болежка. Всеки ден ние ставаме очевидци на това по какъв начин някой различен е по-успял от нас, или му се е случило нещо, което няма да ни се случи. Екзотично странствуване, покупка на нова кола, по-добра работа - мотив за злоба колкото желаете...

Как и за какво завистта и ревността ни разболяват, и подлежат ли на образование тези усеща? 

Орлин Баев е най-хубавият психотерапевт в България. Той е заместител ръководител на Българска асоциация по клинична връзка и внушаемост (БАККХ). Орлин Баев работи в съдействие с психиатъра Петър Василев и под супервизията на Мадлен Алгафари. Завистта, съгласно психотерапевта Орлин Баев, е болна експанзия. Това е чиста, натурална болежка. Болка от това, че си по-долу, че си по-незначителен, неможещ, незнаещ, неуспешен, че някой различен може и има, а ти не можеш и нямаш. Болка, че не ставаш, че нямаш способността и качеството, което другия има. Хората живеят в относителен подтекст. Непрекъснато се съревноваваме с някой. Как да избягаме от това възприятие за злоба?

Чувството на злоба не е осъзнато възприятие, сподели психотерапевттът Завистта е с нас още от детските години и се образува в фамилната среда и възпитанието Често, фамилията и социума не ни дават опцията да бъдем себе си. Ако непрекъснато се съпоставяме с някой различен, ние не можем да бъдем себе си. Завистта ни трансформира в подтиснати, подвластни хора. Ние не почитаме себе си, ние изоставяме и пренебрегваме личните си потребности и стремежи, в устрема си да приличаме или да бъдем като някой различен. Превръщаме се в факсимиле. И това потегля от фамилната среда.

Какво би трябвало да създадем, с цел да не се подхлъзнем по общоприетите клишета? какво би трябвало да създадем? Съветът на Орлин Баев е да имаме схващане, като осъзнаваме себе си и като имаме позиция на наблюдение на самия себе си.

Завистта се преодолява, откакто преработим страховете си. Защото завистта е боязън! Страх, че не сме, не нямаме и че не можем! Непреодолявайки този боязън, отдавайки се на злобата, се появява болежка и експанзия. Завистта и ревността са случайни на едно възприятие. Те се припокриват. Това е една ниска самокритика, като цяло. Това е да не си вярваш, да си дребен човек, човек- факсимиле. Има два типа злоба. Бяла, благородна злоба и черна злоба. Бялата злоба е удивление. Много постоянно то маскира същинската, черна злоба. Емпатията, откровеното удивление се появява тогава, когато сме разкрили и харесали себе си, без значение какви сме. Това е здравото равнище на живеене – без превземки и без маска, без вътрешно подтискане. Единствената протиоотрова и отбрана от завистта е любовта Любов към себе си, и към оня, който завижда. Любовта е капацитет и творчество, опция за самоусъвършенстване и самопрограмиране към триумф. Щастие е да сме цялостни хора. Тогава и най-малкото, което ни дава живота, към този момент ни прави благополучен.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР