Завърши есенният полусезон от първенството в „А“ РХГ мъже. Абсолютният

...
Завърши есенният полусезон от първенството в „А“ РХГ мъже. Абсолютният
Коментари Харесай

Хандбалистите на Локомотив /Мездра/ - осми на полусезона в „А“ РХГ мъже

Завърши есенният полусезон от шампионата в „ А “ РХГ мъже. Абсолютният дебютант в групата - "Локомотив' /Мездра/, който е формиран напълно от младежи до 19 година, ще зимува на осмо място в класирането с актив от 2 точки и голова разлика 217:282 (-65), колкото има и деветият "Добруджа " /Добрич/, само че добричлии са с по-лошо голово съответствие (-75) и загуба в директния дуел посред им. Момчетата на треньора Евгени Йоловски имат един отсрочен мач - домакинство с последния "Левски " /Левски/, който ще се играе преди началото на пролетния дял от шампионата.
В дебютния си сезон в елита младите „ железничари “ реализираха историческа първа победа в най-висшето равнище на българския хандбал. Това стана в шестия кръг, когато те се постановиха като домакини с 32:27 (16:10) над "Добруджа " /Добрич/. В останалите 7 срещи локомотивци записаха загуби: като посетители от "Пирин-64 " /Гоце Делчев/ с 45:22, от "Чардафон " /Габрово/ с 36:32, от "Локомотив " /Горна Оряховица/ с 37:24 и от "Асти-91 " /Хасково/ 29:28, и като домакини от "Осъм " /Ловеч/ с 26:34, от "Спартак " /Варна/ с 28:34 и от "Шумен-61 " /Шумен/ 25:40.
Листата на голмайсторите на тима оглавява левият гард Илиян Младенов с 44 точни попадения. Следват: пивотът Божидар Симеонов с 42 гола, капитанът Йордан Тонов с 27, лявото крило Йохан Марков и разпределителят Никола Кръстев - с по 24, дясното крило Валентин Гачев с 23, Милен Валентинов - 10, Александър Буров - 8, Кристиян Георгиев и Теодор Ангелов - по 5, Цветослав Иванов - 3 и Цветан Цеков - 2.
Отлични изяви през есента имаше вратарят Деян Василев, който в редица мачове направи блестящи спасявания. Останалите, които облякоха червено-черната фланелка, бяха Георги Вълков, Петър Ганев, Владислав Андреев, Габриел Георгиев, Деян Дачев и Денислав Маринов.
Есенен водач е "Осъм " /Ловеч/ с 16 т., пред "Шумен-61 " с 14 т. и мач по-малко. Третото място разделят "Пирин-64 " /ГД/ и "Локомотив " /ГО/ с по 12 т. и по два мача по-малко.
Подготовката на "Локомотив " /Мездра/ за пролетния полусезон ще стартира през втората половина на м. януари с подготвителен лагер във Вършец, а при започване на месец февруари „ железничарите “ ще гостуват на втородивизионния "Фрегата " /Бургас/ в осминафинална среща от шампионата „ Купа България “ 2021, осведоми в задатък ръководителят на Управителния съвет на клуба инж. Георги Валентинов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР