Министърът на младежта и спорта Георги Глушков поздрави спортистите, треньорите

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков поздрави спортистите, треньорите
Коментари Харесай

Георги Глушков поздрави спортисти и деятели по повод Деня на българския спорт

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков поздрави спортистите, треньорите и деятелите във връзка Деня на българския спорт, оповестиха от пресцентъра на ММС7

Ето цялостния текст на посланието му:

УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ,
РЪКОВОДИТЕЛИ И ДЕЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ,

За мен е чест и наслаждение да Ви поздравя във връзка 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на всички, работещи в областта на физическото образование и спорта!

На този ден през 1894 година група швейцарски учители идват в България и поставят основите на проведеното спортно придвижване у нас. 130 години по-късно България има своята богата спортна история и велики спортисти – първенци и медалисти от олимпийски игри, международни и европейски шампионати, популяризирали страната по целия свят. Вашето спортното майсторство, воля за победа и отдаденост са заслужен образец за най-младите и прохождащите в спорта, които решително желаят да тръгнат по Вашия път.

Благодаря на всички ангажирани в системата на българския спорт за всеотдайния труд и положените старания за издигането на престижа на българския спорт и неговото развиване. Сигурен съм, че дружно ще надграждаме постигнатото досега и ще вървим към нови върхови достижения.

 

Тази година е специфична за спортния бранш, тъй като предстоят Олимпийските игри в Париж. Без подозрение най-голямата фантазия за всеки спортист е присъединяване на най-големия състезателен конгрес. Вярвам, че нашите състезатели ще покажат най-хубавото от себе си и ще показват почтено България във френската столица.

 

Пожелавам на всички здраве и бъдещи триумфи, почтени за традициите на българския спорт!

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР