Завършена е сделката за продажбата на дела от 14,6 %

...
Завършена е сделката за продажбата на дела от 14,6 %
Коментари Харесай

Glencore е продала 14,6 % от акциите си в „Роснефт“ на катарския фонд QIA


Завършена е договорката за продажбата на каузи от 14,6 % от акциите на швейцарската Glencore в „ Роснефт “ на катарския фонд QIA. В резултат на тази договорка директният дял на QIA в „ Роснефт “ в този момент е 18,93 %. Делът на Glencore в „ Роснефт “ остава 0,57 %, оповестява „ Интерфакс “.

Правителствената комисия по непознати вложения утвърди по-рано покупката на 14,6 % в „ Роснефт “ от Суверенния фонд на Катар.

Съвместното предприятия на суверенния фонд на Катар (QIA) и швейцарския търговец Glencore - QHG Shares Pte. Ltd. През декември 2016 година подписаха съглашение за покупка от държавния холдинг „ Роснефтегаз “ на 19,5 % от акциите на „ Роснефт “. QIA е вложила 2,5 евро лични средства, Glencore – 300 млн. евро, а останалите средства са от банки.

През април 2018 година стана ясно, че QIA възнамерява придобиване от QHG на 14,6 % от акциите на „ Роснефт “. По-рано се планираше каузи в консорциума сред катарската и швейцарската компания да бъде платен от китайската CEFC, само че съгласно изявления в китайските медии, ръководителят на съвета на шефовете е бил предаден на следствието и е допустимо даже да е арестуван. Сделката по продажбата на каузи в „ Роснефт “ в интерес на китайската CEFC бе разтрогнат, прецизира организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР