Заварих доста скандали вътре в спорта, доста нездрава атмосфера за

...
Заварих доста скандали вътре в спорта, доста нездрава атмосфера за
Коментари Харесай

Весела Лечева: Картинката е тъжна, заварих доста скандали и политически назначения

" Заварих много кавги вътре в спорта, много нездрава атмосфера за работа, много назначения, които са подбудени чисто политическйи - непрофесионални, некомпетемтни ", съобщи служебният министър на спорта Весела Лечева в " Още от деня ".

За освобождението на Розка Станчева като консултант на министъра Лечева разясни, че я познава доста добре, подпомагала е нейно присъединяване на международно състезание за ветерани, това е стара жена на 91 години и да заема пост консултант се изискват други качества.

" Някои хора желаят да станат герои за един ден, а считам, че това е един доста тежък и безсрамен пи ар, който се опитван да си вършат на гърба на тази стара жена. Роска е на 91 години, добре позната за мен. Като ръководител на Държавната организация съм подпомагала нейно присъединяване на Световно състезание за ветерани. Тя не е лишавана от държавна поддръжка, само че да заемаш пост - консултант, за това се изискват разнообразни качества ", изясни спортният министър.

Съветниците, които е назначила, са консултант по медийните въпроси - професор по публицистика, жена - консултант по младежката политика, това са хората, с които работи.

Министърът на спорта е назначила инспекции на младежките стратегии, които се финансират с отчисления от хазарта, " това са средства, които се разходват от Министерството на младежта и спорта точно като предварителна защита против зависимости и е доста значимо по какъв начин тази стратегия се осъществя ".

Натъкнала се е на случаи, когато дадени организации без всевъзможен административен опит получават десетки и стотици хиляди левове. Това е и повода да назначи по-специална и деликатна инспекция на всички планове, които са утвърдени и с подписани контракти.

Какво още сподели Весела Лечева вижте във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР