Затворник, болен от СПИН, се е оказал с положителна проба

...
Затворник, болен от СПИН, се е оказал с положителна проба
Коментари Харесай

Спинозен затворник с COVID-19 избяга от болница

Затворник, болен от СПИН, се е оказал с позитивна проба за COVID-19 и избягал от инфекциозно поделение в Пловдив. Пандизчията е бил настанен в болница, от където е духнал. 31-годишният Георги Спасов се укрива и е търсен от органите на Министерството на вътрешните работи.
Той излежава присъда за обир и е бил изместен от Софийския затвор в Пловдивския. Здравословното му положение е извънредно тежко, което е станало причина той да бъде изпратен за лекуване в Инфекциозна. Междувременно обаче прокуратурата е постановила спиране на присъдата му, с цел да може той да се лекува. Преди два дни Георги/ Гергана е напуснал болничното заведение без позволение и оттогава не се е появявал. Предвид обстоятелството, че присъдата му е прекратена, той не може да бъде търсен от правосъдна полиция.
Срокът на спирането е до 19 април, като в случай че след тази дата Спасов не се върне в пандиза, едвам тогава той ще бъде разгласен за търсене. Проверка в Областната дирекция на полицията в Пловдив сподели, че въпросният пандизчия не се търси, защото там не е постъпвала информация за изгубването му от болничното заведение. И по този начин издирването на инфектираният мъж се трансформира в същински Параграф 22.
Предвид досието му, мъчно може да се разчита той самият да прояви отговорност, пазейки живота и здравето на хората, с които контактува. Къде е пандизчията и какви са контактите му на този стадий не е ясно. Можем единствено да се надяваме следствията да не са съдбовни за други хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР