Затворена група във Фейсбук, създадена от търговци по Черноморието, предупреждава

...
Затворена група във Фейсбук, създадена от търговци по Черноморието, предупреждава
Коментари Харесай

Изобретателност: Затворена група във “Фейсбук” предупреждава за данъчни проверки

Затворена група във " Facebook ", основана от търговци по Черноморието, предизвестява участниците си за данъчни инспекции. В обществената мрежа са оповестени и фотоси на инспектори на Национална агенция за приходите, направени по време на инспекции, с цел да могат притежателите да се ориентират кои са чиновниците на приходната организация. Групата е основана от санкционирани от Национална агенция за приходите, чиито магазини и заведения за хранене са били запечатани за данъчни нарушавания.

До момента инспектори на Национална агенция за приходите са направили над 2 500 инспекции в заведения и търговски обекти по Черноморието, при които са установени близо 170 нарушавания, свързани с неиздаване на касов бон, открита разлика в касовата наличност и други Приходната организация прави и взаимни инспекции с Министерство на вътрешните работи, като при контролните дейности на обходните патрули са посетени над 740 обекта.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон, като главен акцент е отчитането на оборотите и издаване на касови бележки. Данъчни инспектори наблюдават и за придвижването на рискови артикули, в това число алкохол и тютюневи произведения. Контролът се реализира от органите по приходите посредством осъществяване на контролни покупки, параленост на касовата наличност с регистрираните обороти, следене на заплащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. Установените при инспекциите обороти от продажби се съпоставят с данните получени в Национална агенция за приходите посредством отдалечената връзка на фискалните устройства. За пръв път през тази година неиздаването на касови бележки се глоби с изключение на с санкция, само че и със запечатване на обекта, като досега мярката е приложена по отношение на 1200 търговци, допълват от Национална агенция за приходите.

„ Информацията в групата във „ Facebook " няма да помогне на търговците при съпоставката на наличните пари в касата с регистрираните на касовия уред. Най-сигурният метод за предотвратяване от глоба е отчитането на оборота при всяка продажба ", разяснява Васил Панов, шеф на дирекция „ Контрол " в Национална агенция за приходите.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на [email protected].

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР