Засилването на военното присъствие на САЩ в Полша ще наруши

...
Засилването на военното присъствие на САЩ в Полша ще наруши
Коментари Харесай

Русия размаха пръст на САЩ за Полша

Засилването на военното наличие на Съединени американски щати в Полша ще наруши Основополагащия акт сред НАТО и Русия. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от РИА Новости.

По-рано се появи информация за желанията на Съединени американски щати да усилят военното си наличие в Полша. Страната към този момент е демонстрирала, че приветства сходно решение.

„ Тези проекти отразяват политиката на Съединени американски щати за анулация на всички съглашения за сигурност, които съществуват в евроатлантическия район. Така се подценява основна уговорка от Основополагащия акт сред НАТО и Русия. В него се споделя, че не се разрешава разполагането на основни бойни сили на непрекъсната база на територията на нови членки на НАТО. Трябва да има диалози по този въпрос “, съобщи Лавров.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по-рано съобщи, че страната му обмисля основаването на непрекъсната военна база в Полша. На територията на страната към този момент има 4000 военни.

Полският президент Анджей Дуда предложи да покрие разноските за базата с $2 милиарда Полското държавно управление към този момент разгласи, че Съединени американски щати ще покачат военното си наличие в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР