Засилената охрана на гръцката граница с Турция намали бежанския натиск.

...
Засилената охрана на гръцката граница с Турция намали бежанския натиск.
Коментари Харесай

Засилената охрана на гръцката граница с Турция намали бежанския натиск

Засилената защита на гръцката граница с Турция понижи бежанския напън. Гръцките управляващи считат, че бъдещи опити на Турция да употребява мигрантите за напън към Европейския съюз няма да съумеят.

За първи път от началото на бежанската рецесия в Гърция са пристигнали по-малко мигранти, в сравнение с са напуснали страната. Това заяви пред медиите министърът по миграционна политика Нотис Митаракис.

В последните три месеца вследствие на засилената защита по сухопътната и морска граница с Турция внезапно понижиха случаите на незаконно влизане в страната.

Само в последния месец Гърция усили с 1700 граничарите и полицейската защита на островите в Егейско море и на границата в област Еврос.

Продължава построяването и на граничната ограда на сухопътната граница. Епизодични са случаите за незаконно влизане по река Марица, заяви министърът на публичният ред Хрисохоидис. Всички опити Турция да употребява бежанците като напън към Европа няма да съумеят, безапелационен е министърът по миграционна политика.

Прави усещане, че все по-често турски жители със фамилиите си идват в Гърция с искане за политическо леговище. Съгласно закона им се постанова санкция от 5 хиляди евро, настаняват ги в лагери до разглеждане на молбите им, оповестяват юристите им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР