Засилен трафик през първия почивен ден от поредицата празници. Около

...
Засилен трафик през първия почивен ден от поредицата празници. Около
Коментари Харесай

1 милион българи потеглят за празниците! Стачка в Гърция предизвика транспортен хаос на ГКПП Кулата

Засилен трафик през първия почивен ден от поредицата празници. Около 1 милион българи се чака да тръгнат на път.

Служители на полицията ще подкрепят придвижването по пътищата в страната, заяви Българска национална телевизия. От " Гранична полиция " са провели срещи с сътрудниците си от всички прилежащи страни и са се договорили да няма неработещи гишета в натоварените дни по границите. Акции на " Пътна полиция " се чакат на 2, 3 и 5 май през нощта.

Продължава укрепването на подпорната стена на 16-я километър на автомагистрала " Струма ". Очаква се там ремонтните действия да приключат до края на седмицата. Там придвижването остава затруднено.

За облекчение на пътуването и за повишение сигурността на придвижване на леките коли в тунел " Топли дол " и " Правешки ханове " на автомагистрала " Хемус " в сряда, четвъртък и петък се обособят две ленти в посока Варна и една лента за София.

На 6 и 7 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел " Топли дол " ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна.

През " Правешки ханове " ще има две ленти в посока София и ще се ограничи придвижването за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от Автомагистрала " Хемус " при пътен възел " Правец ".

Блокада в Гърция: Стачка провокира транспортен безпорядък на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата "!

Общественият превоз в Гърция стопира работа точно на 1 май. Синдикати и работен асоциации провеждат митинги във връзка Деня на труда, съобщи NOVA .

Работещите в железниците оповестиха 24-часова стачка, което ще засегне придвижването на метрото, трамваите и електрическата железница. Автобусите ще обслужват пасажери от 9:00 до 21:00 часа. Корабите ще останат в пристанищата поради стачката на Общогръцката федерация на моряците, която ще стартира в 00:01 ч. на 1 май и в 12:00 ч. сутринта на същия ден.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " към този момент са се образували опашки . Водачите рано сутринта изчакват към 30 минути, чака се денем да премине по-тежкият поток от коли и задръстването да стане съществено. Пътуващи към Гърция българи споделят, че не се тормозят от стачката, тъй като не се обрисува да употребяват услугите на гръцкия обществен превоз, пътувайки с персонални коли

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР