Защо всички протестират срещу директора, а не за връщането на

...
Защо всички протестират срещу директора, а не за връщането на
Коментари Харесай

Найден Тодоров откри и нещо позитивно в скандала в Народния театър „Иван Вазов“

Защо всички стачкуват против шефа, а не за връщането на режисьора? Имаме някаква безусловно изкривена логичност. Това запита пред БНР служебният министър на културата Найден Тодоров, като добави, че „ не бяга от проблемите в Народния спектакъл “. Той съумя да открие и нещо положително в абсурда – „ Движението за просвета “, което упорства за незабавен и съответен закон за театралните изкуства.

„ Това е неотложно да се случи. Сценичните изкуства имат потребност осъвременена нормативна база. Трябва да се сътвори закон за театралните изкуства “, добави министърът и изрази вяра, че бюджетът за просвета няма да бъде понижен.

„ Законите са постоянно едни и същи за всички. Това е разликата сред персоналните връзки на хората и това, което ни прави общество. Като министър на културата не мога да нарушавам законите на страната. Съобразявам се с всички претенции, доколкото са в границите на законите. Когато разпоредбите не ни харесват, дейностите, които би трябвало да предприемем, не са да ги нарушаваме, а да ги променяме. Нека си представим двете страни в тази обстановка. В началото шефът на Народния спектакъл не беше страна. Фактът, че той не реагира, пробвайки се да потуши абсурда, го направи страна. Същата логичност в този момент се пробва да бъде подхваната против МК. Няма по какъв начин МК да се появи като страна там, където по законов ред не може да бъде страна. Като министър на културата не мога да отвръщам, тъй като някой е направил нещо, което е било персонално мнение… Не би трябвало да се търсят политически претекстове там, където има доста битов скандал “, обяси Тодоров.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР