Защо трябва да се избягват следните храни по време на

...
Защо трябва да се избягват следните храни по време на
Коментари Харесай

Ако сте на антибиотик, не приемайте тези храни и напитки!

Защо би трябвало да се заобикалят следните храни по време на лекуване с антибиотик?

Антибиотиците са медикаменти, които имат характерно влияние върху човешкото тяло и болестотворните микроорганизми. Те имат и редица взаимоотношения с останалите вещества, които одобряваме, включително и храната.

Затова, в случай че сте на лекуване с антибиотик или ви следва такова, запознайте се с храните, които не би трябвало да приемате, до момента в който се лекувате с антибиотик.

Кисели храни и питиета
Избягвайте кисели храни и питиета като цитрусови плодове, шоколад, безалкохолни питиета и сосове на доматена основа, като кетчуп. Те засягат способността на тялото да всмуква антибиотиците в нужната степен.

Млечни артикули
Калцият в млечните артикули блокира усвояването на антибиотиците. Киселото мляко е единствения млечен артикул, който може да се яде по време на лекуване с антибиотици.
В киселото мляко има пробиотици, които предизвикват растежа на потребни бактерии в червата като по този метод оказват помощ на тялото да се възвърне от „ нападението “ на антибиотика.
Пробиотиците също оказват помощ за попречване на диарията, която е постоянно срещан непряк резултат от лекуването с антибиотици.

Калций и добавки с желязо
Калцият и желязото пречат на абсорбцията на множеството антибиотици. Ако приемате добавки с желязо или калций ще се наложи да ги пиете в разстояние минимум на 3 часа от приема на антибиотика.

Богати на фибри храни
Богатите на фибри храни са доста здравословни, само че те не са най-хубавият вид, когато взимате антибиотици.
Тези храни забавят скоростта, с която храната се всмуква от стомаха, което е отлично, когато желаете да намалите тежестта си, само че не е толкоз добре, когато желаете да се излекувате от някаква зараза.

Алкохол
Широко известен мит е, че алкохолът провокира рискова реакция с антибиотика, която може да докара до разнообразни провали.
Истината е, че алкохолът просто понижава мощно действието на антибиотика. Като непряк резултат може да се получи гадене и виене на свят. Добре е да се заобикаля изцяло, до момента в който сте на лекуване с антибиотик.

Инфо: Az-jenata.BG

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР