Защо само преди десетина дни и цитираха от град Кали

...
Защо само преди десетина дни и цитираха от град Кали
Коментари Харесай

Ефектът на Ивермектин като лекарство срещу коронавируса - оценява ли се препаратът честно?

Защо единствено преди десетина дни и цитираха от град Кали в Колумбия за резултата на " " при лекуване на COVID-19, без да вземат поради особеностите на това проучване? Това предрешение ли е що се отнася до опциите на лекарството против ковид, откакто в двете публикации няма параленост с други проучвания, чиито данни сочат към други благоприятни условия на препарата? Този въпрос слага TrialNews в профилирана публикация (подробности на британски какъв е този уебсайт има в на авторитетното издание Businesswire).
Двете авторитетни американски медии излязоха със заглавия, че " Ивермектин " не е ефикасен при лекуване на COVID-19 точно на база проучване от Колумбия. Но TrialNews показва, че няколко специалисти са наблегнали на недостатъци в дизайна на изследването, съгласно което при 400-500 взели участие вземалите " Ивермектин " са имали признаци 10 дни, а тези, които не са вземали – 12 дни, т.е. несъществена разлика. В The New York Times има откъс от специалист, че изследването е " релативно малко " и не дава отговор с задоволително данни на главния въпрос – дали и с какъв брой " Ивермектин " понижава смъртността от COVID-19. При материала на CNN обаче няма нито едно експертно мнение за дизайна на изследването.
 Лекар изясни за какво в Пирогов са се отказали от Ивермектин и изследването на компанията на Домусчиев (ВИДЕО) Лекар изясни за какво в " Пирогов " са се отказали от " Ивермектин " и изследването на компанията на Домусчиев (ВИДЕО)
" Над 35 000 са пациентите минали през „ Пирогов “ от началото на пандемията, като това число включва освен хората с...
За какви дефекти на проучването в Колумбия приказва TrialNews – за нарушаване на протокола, при което са разменени 38 случая на лекарството и на плацебо групата, както и за неспазване на протокола за " сляпо " изследване т.е. да не се знае кой пациент какво получава – " Ивермектин " или плацебо (пълни детайлности – ).
Като контрапункт, TrialNews показва друго, по-мащабно, съгласно което наподобява, че " Ивермектин " оказва помощ – на английските учени Андрю Брайънт и Тереза Лаури. Проучването е метаанализ на данни от общо 21 рандомизирани проучвания, с общо 2741 пациенти, само че все пак към момента не е прегледано за критика и не е оповестено публично. В този разбор двамата създатели са показали и данни от 13 изследвания, съгласно които " Ивермектин " оказва помощ за намаляване на смъртността от COVID-19.
Съгласно разбора, с ниска доза на сигурност може да се твърди, че профилактичният банкет на " Ивермектин " понижава с 86% вероятността да развиеш ковид зараза (причината да се споделя " с ниска доза на сигурност " е, че в оценените изследвания има единствено 3, ориентирани към профилактичен банкет на лекарството, а в тях са взели участие общо единствено 738 души, само че пък в колумбийското изследване участниците са с най-малко 250 по-малко). Същевременно е противоречиво дали " Ивермектин " оказва помощ в късна фаза на заболяването т.е. дали приемът му тогава понижава риска от това да стигнеш до респиратор, само че има значително данни за евентуална изгода за болния даже и в такава фаза. Но според данните от 13 изследвания, включени в метаанализа, " Ивермектин " понижава със приблизително 68% риска от смъртност, като изчислението е правено на база групи пациенти, пили лекарството по отношение на групи, които не са го пили. Общо в тези 13 изследвания са взели участие 1892 души.
В последна сметка, заключението за потребление на лекарството в протокола за лекуване на COVID-19 (т.е. не самостоятелно) е, че има данни за „ ниска до междинна сигурност ” във връзка с способността на препарата да понижи смъртността от ковид, а приложението му в ранна фаза на заболяването или профилактично може да понижи броя на инфектираните и боледуващите. Предвид и индикаторите за сигурност на " Ивермектин ", както и ниската му цена, Брайънт и Лаури считат, че необятното приложение може да окаже доста въздействие върху развоя на пандемията в международен мащаб.
 Фирма на Домусчиев се похвали, че Ивермектин работи против ковид Фирма на Домусчиев се похвали, че Ивермектин работи против ковид
Ивермектинът блокира проникването на транспортния протеин на вируса в ядрото на клетката и затруднява мултиплицирането му, което в усло...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР