Защо жителите на Мауи не са били предупредени за пожара по-рано?

...
Тъй като мащабът на унищожението от пожара в Мауи става
Коментари Харесай

Тъй като мащабът на унищожението от пожара в Мауи става ясен, нарастват въпросите дали властите са предупредили жителите достатъчно бързо .

Местни евакуации се състояха първо във вторник, последвани от съобщение, че пламъците са „100% овладени“.

На следващия ден обаче бързо движещи се пламъци бяха обхванали град Лахайна в Мауи.

Около 80% от града е унищожен, според официални лица.

Въпреки че някои съобщават, че получават текстови предупреждения, не е ясно защо предупрежденията не са по-широко разпространени. Много жители съобщиха, че силните ветрове са повредили комуникационните системи часове преди да пристигнат пожарите.

Ето какво знаем.

Кога жителите на Мауи са били предупредени за пожари?

Сега знаем, че пожарите са започнали във вторник, но не е имало конкретно предупреждение преди това.

Националната метеорологична служба издаде редица предупреждения за силни ветрове и сухо време, които могат да помогнат за разпалване на горски пожари. Но това предупреждение беше отменено в сряда.

Скоро след като беше съобщено за пламъци в Мауи сутринта на 8 август, служители наредиха заповед за евакуация на зона близо до училище на изток от Лахайна.

Малко преди 09:00 ч. местно време (2000 BST), официалният уебсайт на окръг Мауи публикува изявление, в което се казва, че огънят от храсти е „100% овладян“ , въпреки че „ветровете в района остават повод за безпокойство“.

Известно бананово дърво и вековна църква, засегнати от пожари в Хавай. Ако кажа скочи, скочи. Ако ти кажа да бягаш, бягай'

Освен предупреждението да избягвате блокираните пътища, служителите не дадоха повече предупреждения относно Лахайна до 16:45 местно време, когато окръгът каза " очевидно разпалване" на пожара е причинило затварянето на обходен път близо до града, както и някои евакуации.

Още евакуации бяха обявени по-късно същия следобед, последвани от спешна декларация от кмета Ричард Бисен преди 22:00 местно време тази нощ. Туристите в някои хотели бяха инструктирани да останат на място, за да избегнат задръстването на местните пътища.

Дотогава пламъците вече бяха обхванали части от Лахайна, принуждавайки някои жители да избягат в морето.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР