Защо е в ареста Нено Димов е най-често задаваният въпрос

...
Защо е в ареста Нено Димов е най-често задаваният въпрос
Коментари Харесай

Защо Нено Димов е в ареста ?

Защо е в ареста Нено Димов е най-често задаваният въпрос от 24 часа насам, откакто стана ясно, че нощес министърът е отведен с полицейска мярка в Трето районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, където се намира и все още.

Прокуратурата и следователите към момента събират доказателства и вършат обиски и това е повода да не се разкриват детайлности към следствието, научи ПИК. Това ще стане в 15 часа през днешния ден на формален брифинг.

Покрай акцията и местата, на които протече тя обаче, стана ясно, че напълно не инцидентно на мушката на проверяващите е Нено Димов.

Затова и спекулациите дали ще подаде или не оставка бяха несъстоятелни през цялото време, а към този момент е ясно, че това ще се случи.

Нено Димов всеки месец разписва заповед за това по какъв начин да се харчи водата от водоемите.

Той е индивидът, чиито автограф стои под решенията за всеки язовир - дали да се употребява водата, както нормално, или при понижен дебит, да бъде спряно подаването за промишлени потребности, какво количество да отива за питейни такива, както и дали да има режим.

Нено Димов е индивидът, от който е зависело дали при първите данни за понижаване на дебита на язовир " Студена " през август в Перник да пресъхне кранчето за заводите в града, измежду които както стана ясно е и " Стомана " Перник.

Защо това не е направено в точния момент?

Защо водата за промишлените зони е продължавала да тече, до момента в който язовирът пресъхва цели четири месеца подред, а през есента и очевидно изчезва, а количествата вода в него се рапортуват всеки месец точно на екоминистъра по закон.

Отговорите са в документите, разписвани ежемесечно от министъра на околната среда и водите.

Нено Димов е индивидът, от който е зависело дали да бъде въведен още през октомври, или даже през ноември, планов режим на водата за питейни потребности, тъй че да се запази водата.

Нено Димов е индивидът, от който е зависели дали да бъде спряна водата за промишлени потребности още през септември, октомври, ноември. Тогава към този момент е било ясно, че дебитът е сериозно невисок и ВиК и басейновите дирекции рапортуват за това точно на екоминистърът. Реакцията е в неговото поле като най-висшестоящото лице, което дава отговор за ръководството на водите.

Защо той не е реагирал няколко месеца, траял ли е да подписва нареждания за обикновено прилагане на водата от " Студена ", за какво не е потърсил срещи с локалната и регионалната администрация? Знаел ли е, че има понижен дебит или просто е подписвал документи, без да се осведомява действително от тях и да вниква в наличието им?

Именно на тези въпроси би трябвало да отговори следствието, подредено от прокуратурата, и точно по тази причина министър Нено Димов носи отговорност и дължи пояснение по отношение на дейностите си на длъжността, която заема.

Дали е открито, че не е направил тези си отговорности по закон като лицето, назначено от страната да ръководи водите в България, и точно по тази причина е в ареста, ще стане ясно от следствието, което и все още тече.

Но по този начин или другояче Нено Димов е индивидът, чиито автограф стои под документите, касаещи разходването на водата в язовир " Студена " и няма по какъв начин да не му бъде потърсена отговорност за настъпилата рецесия.

Друг е въпросът какви са аргументите да не го направи, дали има изгода или нормално безгрижие, което обаче също никого не оневинява. Особено пред ужаса, който изживяват перничани

А за какво Нено Димов да не е в ареста?

Този въпрос също е редно да бъде заложен от тези, които задават противоположния. Винаги при следствия, когато се събират документи, касаещи несъмнено лице, когато се набират доказателства за виновността му или противоположното, лицето се задържа. Не единствено за разпити, само че и с цел да не прикрива доказателства и да не пречи на следствието. Така е при всяко следствие.

Защо с министър да е по-различно, в сравнение с с който и да е, против който тече следствие?

Нали точно това желаеме от Темида - всички да сме равни през закона ./pik.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР