Защитници на идеята Македония е Гърция пристигат от рано тази

...
Защитници на идеята Македония е Гърция пристигат от рано тази
Коментари Харесай

Ципрас ще говори пред активисти на “Сириза“ за историческото значение на договора от Преспа

Защитници на концепцията " Македония е Гърция " идват от рано тази заран в Солун, където министър председателят Ципрас ще приказва пред деятели на “Сириза “ за историческото значение на контракта от Преспа и съглашението със Скопие.

Според медиите това е следващ опит на премиера за промени отрицателното въодушевление на гласоподавателите в Северна Гърция,където доверието към “Сириза “ се срина във връзка името Северна Македония.

За присъединяване в следващата проява идват гърци от цялата страна. Полицията взе мощни ограничения за сигурност с частите за битка с безредиците, цивилни служители на реда и бронирани коли. В митингите са декларирали присъединяване и анархисти, което основава риск от вълнения.

Центърът на Солун е с национални флагове и плакати против контракта със Скопие, като се упреква държавното управление в " национално изменничество ".

Националистите от " Независими гърци " към този момент заявиха, че напущат държавното управление, в случай че Народното събрание в Атина поддържа контракта със Скопие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР