Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд обяви старта на инициатива в

...
Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд обяви старта на инициатива в
Коментари Харесай

Трент Александър-Арнолд трогна с благотворителна инициатива

Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд разгласи старта на самодейност в поддръжка на играчи, които не са съумели да пробият в огромния футбол и са били освободени от школите.

Той основава “The After Academy ” (Академията по-късно - от англ.), която ще се концентрира върху даването на благоприятни условия на въпросните футболисти да се осъществят в живота по-късно. Ще се оказва помощ на съответните хора в търсенето на работа, образования и така нататък

Статистиката демонстрира, че от 1,5 млн. юноши в британския футбол единствено към 180 (0.012%) стигат до Висшата лига. Над 75% от подрастващите отпадат от конкуренцията още сред 13-тата и 16-ата си годишнина.

Инициативата на Александър-Арнолд се реализира с партньорството на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия. Самият футболист ще финансира персонално плана в първите пет години.

Иначе този сезон Висшата лига издаде рекомендации към клубовете от елита да обезпечат сходна 3-годишна поддръжка за играчи от академиите си, които са били освободени сред своите 17-а и 21-ва годишнина. Отделно има стратегия в деяние за тези, които са били отхвърлени още преди да навършат 16 години.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР