Защитаващата шампионка при дамите Паула Бадоса се завърна с успех

...
Защитаващата шампионка при дамите Паула Бадоса се завърна с успех
Коментари Харесай

Индиън Уелс: Защитаващата шампионка се завърна с рутинна победа

Защитаващата шампионка при дамите Паула Бадоса се завърна с триумф на кортовете в Индиън Уелс. Световната номер седем откри сполучливо акцията си на BNP Paribas Open 2022 довечера, откакто се поздрави с двусетова победа над Тереза Мартинцова - 6:2 7:6(4). Името на идната съперничка по пътя на Бадоса към момента не е известно, като втората й съперничка следва да бъде победителката всред Сара Сорибес Тормо и Кая Юван.

Бадоса сложи стремително начало на срещата, оттегляйки се с два пробива на първата отмора. Веднъж поела самодейността, международната номер седем не направи нито крачка обратно и превъзходството на корта й продължи, като след серия от чудесно конструирани разигравания тя постави к първия сет на сметката си.

Във втората част известни съмнения от сервис линията доведоха до размяната на по един пробив до 2:2, преди силите на корта да се уравновесят. В последовалите геймове никоя от състезателките не успяваше да вземе игрово предимство до самия край и закономерно изхода на сета бе решен в тайбрек. Там интригата още веднъж не отсъстваше, само че защитаващата шампионка Бадоса бе по-настоятелна и справедливо надви със 7:4, което и подсигурява триумфът в мача и място в идващия кръг.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР