Защитата на несебърския кмет Николай Димитров смята, че той е

...
Защитата на несебърския кмет Николай Димитров смята, че той е
Коментари Харесай

Защитата на кмета на Несебър: Той е жертва на провокация

Защитата на несебърския кмет Николай Димитров счита, че той е жертва на провокация за пазаруване на гласове. Според юрист Ина Лулчева, Димитров нямал потребност от въпросните 400 гласа, за които прокуратурата твърди, че той е платил по най-малко 100 лв..

В момента спецсъдът взема решение дали Димитров, който е претендент за следващ мандат да остане за непрекъснато в ареста.

По думите на Лулчева през 2011 година Димитров е определен с над 60 %, а през 2015 година с над 53 % от гласовете.

От доказателствата на прокуратурата стана ясно, че против Димитров и останалите четирима Георги Георгиев, Петър Тодоров, Атанас Япаджиев и Константин Лефтеров, упрекнати в пазаруване на гласове, показания са дали девет очевидци. По-голямата част от тях - сметосъбирачи.

Разследването почнало, откакто главният очевидец отишъл в ДАНС още през август. Разказал, че се опасява, тъй като му предложили пари за пазаруване на гласове. Според отбраната това нямало никакъв смисъл, тъй като листите с претендентите не били регистрирани. Доста по-късно, на 24 септември, въпросният очевидец самичък се обадил да пита какво става и дали ще се купуват гласове.

За да обоснове настояването си за непрекъснато задържане на петимата, прокуратурата изясни, че при 19-те обиска били открити описи с гласоподаватели и бележници. А по-късно преразказаха среща, на която било уговаряно по какъв начин ще се дават визитки на гласоподавателите, които да гласоподават за съответен претендент.

Групата, съгласно обвиняването, набирала и отговорници, които да заплащат непосредствено парите на гласоподавателите. Освен пари за всеки глас, имало и обещания за по-добра работа.

Съдебното съвещание продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР