Защитата на бащата на починалото 6-месечно бебе, което загина при

...
Защитата на бащата на починалото 6-месечно бебе, което загина при
Коментари Харесай

Обвинението и на бащата на починалото бебе - първа стъпка за намаляване на вината на Местан

Защитата на бащата на умрялото 6-месечно бебе, което почина при злополуката с Лютви Местан, ще апелира привличането му като обвинен. Това съобщи пред bTV юристът Николай Димитров.

Припомняме, преди дни прокуратурата в Кърджали притегли като обвинен и Юсеин Ахмед, който е карал автомобила, в който се вряза колата, ръководена от водача на ДОСТ. Спрямо него е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност. Преди това същото обвиняване беше повдигнато и на Местан.

" Главният прокурор Сотир Цацаров даде обещание по време на мандата си методична помощ от Върховен касационен съд. Ние не сме сигурни, че такава помощ е оказана, отправили сме искане към Иван Гешев в качеството си на нов основен прокурор да наблюдава по какъв начин се е развило това досъдебно произвеждане ", изясни юристът на фамилията.

Той е уверен, че обвиняването на клиента му е първа стъпка към понижаване на виновността на Местан, защото в случай че се потвърди съпричиняване на гибел, отговорността ще бъде разграничена сред двамата.

Димитро изрази подозрение за метода, по който са изчислени километрите, с които се е движел клиентът му - 122 км/ч. Той изясни, че не са били осведомени с метода, по който е изчислена тази скорост, само че са направили на място четири следствени опита.

Дори да е карал по този начин, от знака " Стоп " има време за реакция от 4 секунди, което е задоволително време да видиш, че някой се движи по път с преимущество и да не тръгнеш да извършваш маневра, безапелационен е юристът.

Относно думите на Лютви Местан, че другият лидер има виновност, защото колата му била ударена повече вдясно, в сравнение с вляво, а маневрата е била наляво, Димитров разясни, че при неочаквана заплаха няма по какъв начин да се чака реакция като по учебник.

Припомняме, Лютви Местан е упрекнат за породена гибел по несъобразителност на 6-месечно бебе при злополука на 14 април 2019 година на разклона за село Загорско край Кърджали.

Той беше арестуван за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лв.. По-късно обаче тя беше анулирана от съда, защото нямало доказателства за приходите на политика.

На 25 април 2019 година стана ясно, че Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лева Тя му беше наложена от Окръжната прокуратура в Кърджали поради породената злополука, при която почина 6-месечно бебе.

Ден по-рано беше анулирана и възбраната той да не напуща страната.

След като бе освободен от гаранция и се появи публично неодобрение от прокуратурата за повторно постановиха на Местан същата гаранция, откакто събра нужните доказателства за положението му.

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специфичен контрол следствието против Лютви Местан и разпореди на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.

Първоначално книжката му бе отнета, само че по-късно му я върнаха. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР