Заседанието на парламентарната комисия по външна политика е отменено. Това

...
Заседанието на парламентарната комисия по външна политика е отменено. Това
Коментари Харесай

Отменено е заседанието на външната комисия, която трябваше да разгледа проекторешенията за предоставяне на военна помощ за Украйна

Заседанието на парламентарната комисия по външна политика е анулирано. Това заяви ръководителят на комисията Венцислава Любенова ( " Продължаваме Промяната " ) пред публицисти в Народното събрание.

Според планувания дневен ред, комисията трябваше да прегледа през днешния ден две проекторешения за даване на военно-техническа помощ за Украйна - едното, импортирано от ГЕРБ-СДС, другото - от " Демократична България ".

Любенова изясни, че една от аргументите за анулация на съвещанието е законова несъответственост на препоръчаните проекторешения. Помолила съм вносителите да прегледат плановете, тъй като не са изчистени законово, добави тя.

Доколкото ме осведомиха сътрудниците от правна комисия, защото става въпрос за държавна благосъстоятелност, движимо имущество, ще изпаднем в законова неплатежоспособност да приемем нещо, което не можем да осъществим, защото би трябвало да бъдат прегледани още в допълнение три закона, сподели ръководителят на външната комисия. Тя посочи, че единият от законите е за държавната благосъстоятелност.

Другият въпрос, който би трябвало да бъде прегледан, е да бъде малко по-широка рамката на самата помощ, сподели Венцислава Любенова. Според нея би трябвало да погледнат по-всеобхватно, а не да се концетрират единствено върху военна помощ. Като приказваме за помощ за Украйна, би трябвало да отбележим филантропична, военно-техническа, също по този начин за бежанците, също по този начин и икономическите наказания, разяснява тя. Любенова означи, че сега у нас са настанени над 26 хиляди украински бежанци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР