Заседанието на Мониторинговата група е закрито и за това не

...
Заседанието на Мониторинговата група е закрито и за това не
Коментари Харесай

Елена Йончева: Нужен е главен прокурор, който да не бъде използван от политическите партии

Заседанието на Мониторинговата група е закрито и за това не мога да споделя елементи, само че би трябвало да кажа, че имаше въпроси от всички евродепутати - 14 депутата. Имаше съответни въпроси свързани с корупция по високите етажи на властта, в това число и " Барселонагейт ". Имаше въпроси за какво толкоз дълго се бави това следствие. Имаше въпроси свързани с чувството, че има политически напън при освобождението на основния прокурор. Това съобщи пред публицисти евродепутатът Елена Йончева.

Йончева изясни, че ЕНП се пробвали да провалят това съвещание, което е напън върху работата на Екологичен потенциал.

" България е под наблюдаване още от 2020 година. Целта е да съберем повече информация, за това какво се случва в България с Върховенството на закона. Изпращаме постоянно запитвания какво се случва по напредъка за разнообразни каузи, следствия свързани с корупцията па високите етажи на властта ", добави още тя.

" Искаме в България да има основен прокурор, който да не бъде употребен от политическите партии. Да не бъде употребен за политически поръчки. За страдание новия закон улеснява отстраняването на основния прокурор, само че не дава опция за правосъден надзор при образуването от прокуратурата на предварителни актове за произвеждане ",обясни евродепутатката.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР