Заседание на Областния медицински съвет се проведе днес в Областната

...
Заседание на Областния медицински съвет се проведе днес в Областната
Коментари Харесай

Старозагорска област влиза в тъмночервената зона

Заседание на Областния медицински съвет се организира през днешния ден в Областната администрация. То бе по отношение на продължаващото повишаване на броя на заболелите от коронавирус през последните дни.

Д-р Станимир Станков, шеф на РЗИ, заяви, че заболеваемостта на 14-дневна база е 493.9 на 100 000, само че се чака още на следващия ден да премине 500. Старозагорска област към този момент действително е в тъмночервената зона. 

Проф. Йовчо Йовчев, шеф на УМБАЛ „ Проф. доктор Ст. Киркович “, рапортува, че болничното заведение сега разполага със 155 кревати за заболели от коронавирус. От тях заети са 123. Заради предстоящото повишаване на броя на приетите в болница на следващия ден в лечебното заведение ще бъдат разкрити още 23 кревати. В казанлъшката болница все още броят на леглата за заболели от ковид е 54.  

Участниците в съвещанието се сплотиха към мнението, че във всички болнични заведения на територията на региона би трябвало да има нарастване на броя на коронавирус леглата. Предложено беше 20 % от общия брой кревати в една болница да са отделени за такива заболели. 

Татяна Димитрова, шеф на РУО, заяви, че към днешна дата от 34 000 възпитаници 515 са регистрирани публично като болни от коронавирус. Тези деца са от 22 разнообразни паралелки в цялата област и сега се образоват електронно.

На съвещанието на Областния медицински съвет бе решено лекари-експерти да изготвят на регионално равнище протокол с рекомендации за унифициране на лекуването на пациенти с коронавирус в доболничната помощ. Присъстващите на срещата бяха единомислещи, че сходен протокол с логаритми за лекуване на по-ниско равнище, въпреки и единствено целесъобразен, ще разтовари в някаква степен лечебните заведения, в които пациентите идват в тежък етап от болестта им и лекуването им е доста по-трудно, а от време на време и невероятно.  

Продължаващото ниско равнище на имунизация в народен мащаб също бе измежду тематиките, разисквани на съвещанието. Д-р Станков увери, че ваксини в региона има задоволително, съхраняването им според условията е обезпечено и всеки, който желае, може да се имунизира безпроблемно.  Директорите на държавните, общинските и частните лечебни заведения бяха безапелационни, че приетите в болница при тях пациенти с ковид и с сложена ваксина са под 3 %.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР