Заради закъсняла доставка вчера, днес в 131-а секция в общежитията

...
Заради закъсняла доставка вчера, днес в 131-а секция в общежитията
Коментари Харесай

Прозрачна урна в секция за хора с увредено зрение в София

Заради закъсняла доставка през вчерашния ден, през днешния ден в 131-а секция в общежитията за хора с повредено зрение гласоподавателите пускаха разписките си в транспарантна урна.

Макар че там вотът е машинен и следва да се употребява непрозрачна урна, с цел да не се разкрива тайната на вота, членовете на Секционната изборна комисия са получили позволение да употребяват наличната транспарантна урна.

Председателят на секцията Галин Ивайлов изясни пред Българска национална телевизия, че доставката е пристигнала откакто обектът към този момент е бил запечатан.

" Ние звъннахме да ни докарат урна, която е специфична, само че не пристигнаха в точния момент, пристигнаха, когато към този момент беше затворен обектът и са се пробвали да я предадат на служителите на реда, само че те не могат да я одобряват вместо нас. Днес звъняхме, с цел да ни докарат нова, само че не ни докараха и по тази причина използваме от другите урни, които са за хартиените бюлетини. Имаме позволение за това, говорено е с общината, говорено е и със СИК и нямаме проблеми от тяхна страна. Честно казано, никой от гласоподавателите не се е обърнал да попита или да каже нещо по този въпрос ", сподели ръководителят на секцията Галин Ивайлов.

Прозрачната урна не тормози гласоподавателите в секцията да упражнят правото си на глас.

" Наистина не ме тормози това, че урната е транспарантна, тъй като по този начин или другояче откакто мине изборният ден, ще бъде ясно кой ще бъде определен, за какво ще бъде определен и защо ще бъде определен ", сподели Андриан Асенов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР