Заради войната на Русия в Украйна и санкциите на ЕС

...
Заради войната на Русия в Украйна и санкциите на ЕС
Коментари Харесай

444 лв. повече за ток, парно и горива т.г. на човек плащаме заради войната и санкциите, нов тласък нагоре идва с въглищата

Заради войната на Русия в Украйна и глобите на Европейски Съюз върху кремълския експорт на енергоносители, всеки жител на Европейския съюз ще заплати тази година 227 евро или 444 лева повече, в сравнение с предходната, демонстрира публично френско изследване. За семейство с 2 деца това значи 1776 лева, което у нас значи нещо като разноските на междинна българска фамилия за 1 месец.

Това е разликата или горницата, която даваме за спекулативното повишаване на цените на тока , отоплението, нефта, газа, горивата през последния месец и половина и отражението им върху останалите артикули, които използваме, пресмятат парижките специалисти.

Въпреки това Европейският съюз направи нов пакет от наказания, към този момент и против въглищата, които внася от Русия. Те обезпечават 47,6% или на процедура половината от целия импорт на Европейски Съюз на този тип енергоносители, като при някои страни като да вземем за пример Италия процентът е с 10 на 100 по-висок.

Интересно е да се означи, че резултатът му се прави оценка на 4 млрд.евро по-малко доходи за Кремъл. Експертите незабавно правят оценка, че това е цената за целия импорт на въглища в Европейски Съюз от РФ, само че въпреки това, след спекулативното покачване на котировките през последния месец и половина, които се утроиха, на процедура означав, че Евросъюзът ще се опита да внесе 1/3 по-малко като количество от твърдото гориво т.г.

Така действително Путин нищо няма да загуби, а контрата ще пристигна в европейските, включително – в българските консуматори. Защо?

Анонсите са, че замяната ще пристигна от страни като Австралия, която изгуби главния си съперник – Китай, който размени вноса от нея с съветски, и Колумбия. Като се сметнат мощно нарасналите транспортни разноски, заради скока на нефтопродуктите, това значи, че въглищата в Европейски Съюз доста ще вдигнат цената си.

Оттам ще скочи и себестойността на тока и отоплението за всички ни, изключително за българите, тъй като делът на въглищните централи в производството ни на сила към момента е много висок.

 

Радостина Тонева

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР