Заради рязко увеличения брой на новооткритите случаи на COVID-19 правителството

...
Заради рязко увеличения брой на новооткритите случаи на COVID-19 правителството
Коментари Харесай

Нова година на заведение в Гърция и Кипър – без музика и танци


Заради внезапно нараствания брой на новооткритите случаи на COVID-19 държавното управление в Гърция вкара незабавни ограничения в навечерието на новогодишните празници.

От през днешния ден заведенията за хранене, кафенетата и нощните клубове в страната ще работят до среднощ - без музика, без правостоящи и с до шест души на маса, а за новогодишната нощ единствената разлика ще бъде удълженото работно време до 2:00 ч., съобщи

Новите ограничения, оповестени предходната седмица, трябваше да влязат в действие oт понеделник, 3 януари, само че поради рекордния брой новозаразени ще работят от през днешния ден.

Всеки, който възнамерява пътешестване в южната ни съседка, би трябвало да знае, че с цел да влезе на гръцка територия, би трябвало да има отрицателен резултат от антигенен или PCR тест. Повторен тест би трябвало да се направи и на втория и четвъртия ден от пребиваването в Гърция, като това може да стане с изключение на в лаборатория, и в съвсем всяка аптека. Услугата е безвъзмездна за гръцки жители, а за туристи тестванията костват 10 евро.

Властите правят и непрекъснати инспекции за съблюдаване на ограниченията, а санкциите са със забележителен размер - в случай че бъде открито, че заведение не работи според разпоредбите, се сакционира с 24 хиляди евро и двуседмична възбрана за работа.

В Кипър също започнаха изключителни ограничения, откакто в сряда в страната бяха регистрирани рекордните от началото на пандемията 3002 новозаразени, заяви кипърската осведомителна организация КНА. Мерките са били гласувани от държавното управление От през днешния ден при влизане в нощни клубове и нощни заведения, както и за наличие на банкети, сватби и кръщенета, се изисква с изключение на документ за имунизация, и бърз тест, изработен до 24 часа по-рано. От последното условие са освободени имунизираните с бустерна доза от имунизациите.

В мощ е ограничаване до 300 души като оптимален брой на присъстващите в заведения за хранене, нощни клубове и нощни заведения. Всички клиенти би трябвало да са седнали, а танците са неразрешени. По отношение на сватби и кръщенета тази мярка ще влезе в действие от 3 януари.

Забранени са визитите в лечебните заведения, с изключение на в незабавни и изключителни случаи с позволение на управлението и след показване на негативен PCR тест с 24-часова годност. Посещенията в извънболнични отделения са разрешени за пациенти и техните придружители с негативен бърз тест от последното денонощие. Хората с бустерна доза са освободени от това условие.

Използването на маска за лице е наложително на всички места, а управляващите предлагат да се носят хирургически маски от вид KN95 или FFP2, и да се заобикалят текстилните.

От идващия вторник до 15 януари хората, идващи в Кипър, ще би трябвало да си създадат PCR тест до 48 часа преди началото на пътуването. Независимо от имунизационния си статус, те ще би трябвало да се подложат на лабораторен PCR и при идването си за своя сметка.

Правителството анулира така наречен " сейфпас " за достъп до редица услуги за всички, които не са приключили имунизационния си цикъл. Здравните управляващи оповестиха, че ще създадат обзор на емидемиологичната конюнктура идващия вторник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР