Заради политическите последици, които носи, и най-малкото заради своята неочакваност

...
Заради политическите последици, които носи, и най-малкото заради своята неочакваност
Коментари Харесай

Истината за смъртта на цар Борис III, разказана от личния му лекар

Заради политическите последствия, които носи, и най-малкото поради своята неочакваност гибелта на цар Борис III и до през днешния ден остава предмет на разнообразни спекулации. Според тях в гибелта му са забъркани от тайните служби на руснаци, британци, нацисти, та до някои от най-близките му родственици, като принцеса Мафалда Савойска – сестра на кралица Йоана.

Малко преди царят да почине, персоналният му доктор – доктор Драгомир Александров – споделя: „ Вечерта, към 20 часа, цар Борис се оплакал от болки в горната част на корема, гадене, позиви за повръщане. Спешен обзор още веднъж извършихме проф. Стоян Киркович, доктор Васил Цончев, доктор Ст. Даскалов, доктор Разсолков и аз. Симптоматиката насочваше към тежка сърдечна реакция. “

За пръв път читателите ще могат да прочетат роман за последните дни на цар Борис III по мемоари на Драгомир Александров, предадени от сина му доктор Борис Александров в книгата „ Истината. Личният доктор на цар Борис III за гибелта му “. В изданието са оповестени незнайни фотоси и документи на фамилията му, както и медицински проучвания на царя, съхранявани в архива на доктор Драгомир Александров.

 Истината за гибелта на цар Борис III, разказана от персоналния му доктор
Освен че повдига завесата към Борис III, книгата ни вкарва в атмосферата на последните години на Царство България: атмосфера на съмнения, боязън, неустановеност, провокирани от наближаващия погром на хитлеристка Германия. На страниците на книгата са предадени персонални диалози и срещи с редица представители на политическия и културния хайлайф на България, като Богдан Филов, принц Кирил, проф. Александър Балабанов, а също и хора със противоречива роля, като Любомир Лулчев.

Д-р Драгомир Александров нееднократно е бил притискан да напише това, което е било угодно на комунистическата власт. От книгата ще разберете какви са били последните години на царя и на България по негово време. Ще научите каква е била участта на известни политици и интелектуалци в тези смутни времена; нови неща за непредвидени и трагични обрати в българската история. Книгата дава непознати досега детайлности за гибелния интервал от присъединяване на България във Втората международна война, както и за началото на разправата на комунистическия режим с неуместни на новата власт персони след 9 септември 1944 година
Драгомир Александров  Истината за гибелта на цар Борис III, разказана от персоналния му доктор

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР