Заради пандемията през 2020 г. международният конкурс за пианисти непрофесионалисти

...
Заради пандемията през 2020 г. международният конкурс за пианисти непрофесионалисти
Коментари Харесай

Конкурсът Vivapiano 2021 - онлайн и на живо в зала "България"

 Носителката на Гран при Елица Стефанова и Даниела Дикова Заради пандемията през 2020 година интернационалният конкурс за пианисти непрофесионалисти Vivapiano се организира през есента, а не както е традицията - през април. Сега уредниците се надяват десетото издание да може да се състои още веднъж напролет - от 16 до 18 април, като плануват вид, в който българските участници да се явят пред журито онлайн, а задграничните състезатели, измежду които за първи път ще има посетители и от Съединени американски щати, да се показват онлайн.
Акцент в регламента на състезанието този път са 210-годишнината от рождението на композитора Ференц Лист и 130 години от рождението на композитора Сергей Прокофиев. Всички, които имат предпочитание да вземат участие в конкуренцията за гран при на Vivapiano или да свирят в зала " България " на финалния галаконцерт, би трябвало да включат в конкурсната си стратегия най-малко едно произведение от Лист или Прокофиев.

Проф. доктор Даниела Дикова - основател и артистичен шеф на състезанието за пианисти непрофесионалисти, прикани в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " всички искащи, които свирят на пиано за наслаждение и това не е тяхна специалност, да се запишат за присъединяване в състезанието Vivapiano най-късно до 28 март 2021 година

На вниманието на артистите: Конкурсът Vivavoce ще има следващо издание на 17 април - на него могат да се явят всички, които нямат професионална тапия по оперно пеене.Галаконцертът на Х интернационален конкурс за пианисти - непрофесионалисти Vivapiano 2021 е плануван за 18 април от 18 часа в зала " България ". Всички детайлности за изискванията и регламента можете да откриете.
Интервю с проф. доктор Даниела Дикова и осъществяване на носителката на Гран при през 2020 година Елица Стефанова можете да чуете в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР