Заради обновяване на тунели и виадукти През септември окончателно ще

...
Заради обновяване на тунели и виадукти През септември окончателно ще
Коментари Харесай

Тапи на магистрала „Хемус“ през цялото лято

Заради възобновяване на тунели и виадукти
През септември дефинитивно ще приключи ремонтът в тръбите на тунела “Витиня” на автомагистрала “Хемус”, оповестиха от пътната организация. Така през цялото лято задръстването на пътя от София до Варна ще продължи. Леките коли сега се движат в двете посоки в едната тръба на оборудването, а тежкотоварният трафик е изнесен по обиколни пътища.

От юни насам се доизграждат трите напречни връзки сред тръбите на тунела в посока Варна. Те са нужни, с цел да дава отговор най-дългият все още авто тунел в страната (1195 м) на всички европейски условия за пътна сигурност. В случай на повреда в една от тръбите напречните връзки ще се употребяват за евакуация на хора и коли, както и за прекосяването на коли за спешна помощ, пожарни и други профилирани транспортни средства.

През август се чака да приключи ремонта в тръбата за София на тунел “Ечемишка”, също на автомагистрала “Хемус”. По трасето се обновяват и виадуктите на 33-ти, 34-ти и 35-ти километър, издигнати в края на 80-те години на предишния век.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР