Заради неплатени сметки е било спряно електричеството на стадион в

...
Заради неплатени сметки е било спряно електричеството на стадион в
Коментари Харесай

Спряха тока на стадион, домакинствал мачове на Световното първенство в Русия

Заради неплатени сметки е било спряно електричеството на стадион в Русия, издигнат особено за тазгодишното Световно състезание по футбол.

Това са оповестили от локален снабдител на електрическа енергия в град Самара пред "Ройтерс ", като това става, макар че съветският президент Владимир Путин съобщи, че не желае сходни обекти да бъдат занемарявани и изоставяни.

От "Самараенерго " са показали, че електроснабдяването е било прекратено, защото компанията ПСО Казан, която е построила стадиона с потенциал 42 хиляди места, не е плащала сметките си за ток през тази година и е задлъжняла в размер на 9 216 000 рубли (137 600 долара).

"Чакахме дълго време, отложихме спирането на електроснабдяването ", означи говорителката на "Самараенерго " Олга Перкова и добави: "Тъй като ПСО Казан не реши казуса с заплащането на дълга си, беше взето решение да се спре електричеството. "

Ала след среща на управлението на компанията, "Самаранерго " е решила да пусне тока поради идните мачове от съветското футболно състезание на "Самара Арена ", макар че остава неразбираемо по кое време ПСО Казан ще почисти дълга си.

Футболен клуб "Криля Советов " (Самара), който играе в съветската Премиер лига, ще срещне Анжи (Махачкала) на "Самара Арена " в събота.

Строителството на "Самара Арена " беше приключено в последния вероятен миг преди Световното състезание след поредност от забавяния на строителните действия.

Стадионът беше хазаин на шест мача от Световната купа, в това число на четвъртфинала сред Англия и Швеция, който англичаните завоюваха с 2-0.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР