Заради неплатени сметки е било спряно електричеството на стадион в

...
Заради неплатени сметки е било спряно електричеството на стадион в
Коментари Харесай

Спряха тока на стадион, домакинствал мачове на Световното първенство в Русия

Заради неплатени сметки е било спряно електричеството на стадион в Русия, издигнат особено за тазгодишното Световно състезание по футбол.

Това са оповестили от локален снабдител на електрическа енергия в град Самара пред " Ройтерс ", като това става, макар че съветският президент Владимир Путин съобщи, че не желае сходни обекти да бъдат занемарявани и изоставяни.

От " Самараенерго " са показали, че електроснабдяването е било прекратено, защото компанията ПСО Казан, която е построила стадиона с потенциал 42 хиляди места, не е плащала сметките си за ток през тази година и е задлъжняла в размер на 9 216 000 рубли (137 600 долара).

" Чакахме дълго време, отложихме спирането на електроснабдяването ", означи говорителката на " Самараенерго " Олга Перкова и добави: " Тъй като ПСО Казан не реши казуса с заплащането на дълга си, беше взето решение да се спре електричеството. "

Ала след среща на управлението на компанията, " Самаранерго " е решила да пусне тока поради идните мачове от съветското футболно състезание на " Самара Арена ", макар че остава неразбираемо по кое време ПСО Казан ще почисти дълга си.

Футболен клуб " Криля Советов " (Самара), който играе в съветската Премиер лига, ще срещне Анжи (Махачкала) на " Самара Арена " в събота.

Строителството на " Самара Арена " беше приключено в последния вероятен миг преди Световното състезание след поредност от забавяния на строителните действия.

Стадионът беше хазаин на шест мача от Световната купа, в това число на четвъртфинала сред Англия и Швеция, който англичаните завоюваха с 2-0. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР