Заради натрупаното огромно количество нов сняг и слаба видимост, както

...
Заради натрупаното огромно количество нов сняг и слаба видимост, както
Коментари Харесай

Отложиха втория манш на гигантския слалом в Пекин, Алберт Попов е 27-и след първия

Заради насъбраното голямо количество нов сняг и слаба видимост, както и желанието на уредниците да обезпечат най-хубавите условия на състезателите по ски-алпийски дисциплини, стартът на втория манш на мъжкия великански слалом на Олимпийските игри бе отсрочен.

Първоначално второто втурване трябваше да стартира в 7:45 часа българско време, само че по новата стратегия това ще се случи най-рано в 9:00 часа (15:00 локално време). Ако и тогава изискванията не разрешават на алпийците да се спуснат по трасето, има голяма възможност вторият манш да бъде изместен в утрешния ден, като резултатите от първото втурване ще се запазят.

След него водач е швейцарецът Марко Одермат, който води с 2 стотни от секундата пред австриеца Щефан Бренщайнер, а трети с пасив от 9 стотни е международният първенец в дисциплината Матьо Февр. Единственият българин, който взе участие в днешния старт, Алберт Попов е на 27-о място с пасив от 4.67 секунди. 

Заради неприятните условия в първото втурване цели 35-а състезатели от записани на старт 89 не финишираха, като двама от тях даже и не стартираха. По-рано през днешния ден по същата причина бе анулирана и втората подготовка за женското втурване от програмата на надпреварите по ски-алпийски дисциплини на Игрите в Пекин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР