Заради мръсния въздух, който е бил регистриран тази сутрин, Столична

...
Заради мръсния въздух, който е бил регистриран тази сутрин, Столична
Коментари Харесай

От днес столичани пътуват със „зелен билет” заради мръсния въздух

Заради мръсния въздух, който е бил регистриран тази заран, Столична община пуска така наречен „ зелен билет ” за пътешестване в градския превоз на цена от 1 лев за целия ден за всички линии. Мярката беше утвърдена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

„ Особено внимание обръщаме на притежателите на  коли с екологичен клас под ЕВРО5, да лимитират напредването с тях. В случай, че употребявате персоналния си автомобил, Ви молим да не оставяте мотора включен при престой по-дълъг от 3 минути. Призоваваме семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление ”, приканиха от общината..

Столичен инспекторат продължава осъществяването на инспекции за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са жителите с респираторни болести, както и дребните деца, и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой навън. При вървене пешком изберете маршрут, който не е около огромните градски булеварди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР