Заради медицинско, „подписано“ от покойник, с което опитала да свали

...
Заради медицинско, „подписано“ от покойник, с което опитала да свали
Коментари Харесай

Осъдена за пране на 2 млрд. лева беше обявена за издирване

Заради здравно, „ подписано “ от мъртвец, с което пробвала да смъкна възбраната си за овакантяване на страната, наказаната за пране на 2 милиарда лв. Елизабет Елена вон Месинг през днешния ден, вместо да получи правото да пътува, беше оповестена за търсене от Софийския градски съд (СГС).

Присъдата на рускинята с финландски паспорт е на първа инстанция и е 10 години затвор. Тя беше прочетена от Софийски градски съд през септември м.г. и с произнасянето ѝ съдът промени мярката на вон Месинг от парична гаранция в задържане под стража. След това обаче Софийският апелативен съд освободи подсъдимата поради тежко заболяване и още веднъж ѝ наложи парична гаранция от 5000 лв., написа "Монитор ".

Преди седмица вон Месинг е поискала от Софийски градски съд да анулира възбраната ѝ за овакантяване на страната. За задачата тя показала медицински документ от Института по имунология към университета „ Лудвиг Максимилиан “ в Мюнхен, съгласно който се нуждаела от незабавна хоспитализация за 30 дни. Документът бил подписан от двама професори, един от които бил Рудолф Ванк.

Градският съд обаче изискал подпомагане за инспекция от Евроджъст и в отговор бил известен, че през март предходната година професор Ванк е умрял, за което били изпратени и писмени доказателства. Подсъдимата очевидно е научила, че няма да успее да заблуди съда и ден преди произнасянето е отдръпнала настояването си за анулация на възбраната.

Днес вон Месинг не се яви в съда и това се оказа единствената причина да не бъде арестувана. Прокуратурата изиска да ѝ бъде променена мярката за неотклонение в задържане под стража поради показан неистинен документ. Според държавното обвиняване е налице смяна в процесуалното държание на подсъдимата и има действителна заплаха тя да се укрие, в случай че не бъде арестувана. „ Това, което твърди прокуратурата, може и да е правилно, само че не е съображение за измяна на мярката за неотклонение “, отвърна отбраната на вон Месинг.

Съдия Величка Цанова остави настояването на подсъдимата без разглеждане, само че одобри, че евентуално се е възползвала от неистинен документ, за което ще бъде известена Софийската районна прокуратура и рускинята може да получи и ново обвиняване. Съдът беше безапелационен, че е налице съображение за смяна на мярката на вон Месинг.

„ Съдът е сезиран с искане, към което е прибавен евентуално неистинен документ за да послужи за легално позволение за овакантяване на страната и разстройване на наказателно произвеждане “, стимулира се арбитър Цанова и подреди вон Месинг да бъде оповестена за търсене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР