Заради липса на кворум беше провалено заседанието на парламентарната правна

...
Заради липса на кворум беше провалено заседанието на парламентарната правна
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха заседанието на правната комисия за закриване на спецправосъдието

Заради липса на кворум беше провалено съвещанието на парламентарната правна комисия, на което трябваше да се прегледа предлагането на " Демократична България " за закриване на профилираните съд и прокуратура.

" Комисията няма кворум – липсват депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и отчасти от Българска социалистическа партия. Заради това не може да се организира съвещание и то няма по какъв начин да бъде намерено ", сподели ръководителят на комисията Андрей Михайлов от " ИТН ".

Атанас Славов от " Демократична България " се опита да предложи началото на съвещанието да бъде отсрочено с час, тъй като някои депутати имат задължения. Част от изчезналите социалисти в действителност са имали основателни аргументи да не участват при откриването на съвещанието. Славов предложи и различен вид – в случай че не бъде призната концепцията с отлагането на началото, то най-малко да се насрочи изключително съвещание за началото на идната седмица.

От " ИТН " обаче оповестиха, че предлагането няма по какъв начин да се одобри, тъй като няма кворум и съвещанието изобщо не е започвало.

Изненадващо и изцяло непринудено, без да е викан, на проваленото съвещание се появи основният прокурор Иван Гешев. Оказа се, че желал да насочи предизвестие - текстове за закриване на спецправосъдието щели доведат до юридическа злополука. По думите му, в случай че бъдат закрити спецсъдът и прокуратурата, ще се върне престъпността от 90-те години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР