Заради липса на документи Паметникът на Съветската армия не може

...
Заради липса на документи Паметникът на Съветската армия не може
Коментари Харесай

Липсват документи на паметника на Съветската армия, отлагат бутането му

Заради липса на документи Паметникът на Съветската войска не може да бъде бутнат. Без тях инженерите не могат да получат нужната информация, посредством която да преценяват какво е нужно за преместването на монумента. Това излиза наяве от известие на регионалната администрация на София-град, написа obektivno.bg.

„ От отговора на Националната изложба излиза наяве, че вероятно експониране на детайли от монумента в Музея за изкуството от интервала на социализма ще е допустимо след правенето на голям брой спомагателни експертни оценки и разбори. Необходим е геофизически и геологически разбор на терена и подземната му част, с цел да се реши дали монументът може да бъде устойчиво подложен. Необходим е и инженерен план. По данни от Националната изложба, все още не са ясни точният диаметър и точното тегло на част от орнаментите на паметника – данни, които наложително би трябвало да участват в плановата документи за построяването на „ Паметника на Съветската войска “, оповестиха от регионалната администрация.

Документацията е изискана от Столична община. От получения от там отговор обаче, излиза наяве, че нужните нормативни актове не са открити.

„ Както към този момент ви информирахме, тази документи беше изискана от Столична община. От получения отговор излиза наяве, че нужните бумаги не са открити „ след осъществена служебна инспекция в механически списък на направление „ Архитектура и градоустройство “, както и че има позволена процедура по възобновяване им.

От  Областната администрация оповестяват, че ще спазят прецизно буквата на закона, както и поетите задължения през жителите на София. В тази връзка регионалният шеф на София Вяра Тодева подхваща нужните дейности за възобновяване на плановата документи на Паметника, както и за проучване на опцията скулптурните фигури и барелефи от монумента да бъдат експонирани на територията на Националната изложба.

 Вяра Тодева Снимка: БГНЕС

Към момента регионалната администрация не може да се ангажира с съответен период за завършване на плана в границите на тази година.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР