Заради кризата с COVID-19 най-ощетени са собствениците на хотели, които

...
Заради кризата с COVID-19 най-ощетени са собствениците на хотели, които
Коментари Харесай

Туристическият бранш във Варна вижда лъч надежда за оцеляването на бизнеса в масовата ваксинация


Заради рецесията с COVID-19 най-ощетени са притежателите на хотели, които работят целогодишно и са чартърен.

Илин Димитров - ръководител на Варненската туристическа камара, разяснява: " Нямат средства, които да дават за наем. Няма ранни записвания, където да влязат авансово средства. "

Тежката икономическа рецесия изисква по-голямо схващане от страна на наемодателите, безапелационни са брокери на недвижими парцели.

Валентин Песов - брокер на недвижими парцели, съобщи: " Аз също съм изумен по какъв начин може толкоз заведения внезапно да излязат, за какво няма самообладание от страна на наемодателите, за какво не предоговорят наемите, за какво няма гратисен интервал, в който да се изчака след това обикновено този вложител да проработи ".

Марин Сотиров - зам.-председател на Сдружението на заведенията в България, изясни: " И е доста значимо всеки един наемодател да осъзнае това и да влезе в ситуацията на бизнеса, с цел да оцелеят всички по веригата. "

Пред банкрут са и притежателите на хотели с огромни заеми.

" Би било добре да се удължи банковата почивка и въпреки всичко там нещата са по-стабилни. Хората са подготвени на всичко, с цел да запазят бизнесите, продават персонално имущество ", съобщи Илин Димитров.

8% от заведенията за хранене и заведенията във Варна са банкрутирали още през първите месеци на пандемията. През втория локдаун част от притежателите на бизнес край морето оцеляват с помощта на ограниченията на държавното управление. Не всички обаче могат да се възползват от тях.

" Има такива, които са били на ръба и са осигурявали хората на по-ниски заплати. Там има известни компликации при финансирането ", изясни Илин Димитров.

Лъч вяра за туризма е всеобщата имунизация, която ще разреши на хората още веднъж да пътуват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР