Заради категоричното настояване на БСП беше от парламента бе оттеглено

...
Заради категоричното настояване на БСП беше от парламента бе оттеглено
Коментари Харесай

Депутати-социалисти спасиха от изсичане 1/10 от българските гори

Заради безапелационното гледище на Българска социалистическа партия беше от Народното събрание бе оттеглено предлагането за изсичането на 3 700 000 дка гори
Разкритието за скандалния законопроект, импортиран от Вътрешна македонска революционна организация, и предлагащ изсичането на близо 3 700 000 декара гори, което е близо 10% от всички български гори, направи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Георгиев, член на комисията по земеделие. Осветляването на желанието стана преди няколко седмици в Народното събрание и провокира изострен спор.

По безапелационното гледище на Българска социалистическа партия, обаче, през днешния ден вносителите от Обединени патриоти отдръпнаха предлагането, с което близо една десета част от всички български гори, по данни на специалисти, в границите на 2-3 години щяха да бъдат изсечени. Близо 1/3 от тези гори са с възраст над 50 години.

От парламентарната естрада Румен Георгиев в днешния ден съобщи: „ Колегата Сабанов упрекна и опозицията и Министерството на земеделието, и Агенцията по горите, че не сме разбрали това негово „ вярно решение “, обвързвано с изсичането на горите в Поземления фонд “.

Той уточни и още, че това предложение е в ущърб на страната: „ Мотивите на Министерството на земеделието демонстрират, че с направеното предложение отпада всякакво ограничаване за изсичане на дървета в аграрни земи, без значение от площта и броя на дърветата. Тоест – и Министерството признава, че това предложение е антибългарско и не е държавническо “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР