Заради грипната епидемия и пандемията с коронавируса има реална опасност

...
Заради грипната епидемия и пандемията с коронавируса има реална опасност
Коментари Харесай

Удължаване на данъчни срокове заради коронавируса искат счетоводители

Заради грипната зараза и пандемията с ковид има действителна заплаха компаниите всеобщо да не съумеят да спазят данъчните периоди през март, сигнализира счетоводната общественост.
В писмо до финансовия министър Владислав Горанов и шефката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова от Института на професионалните счетоводители в България и Асоциацията на счетоводителите и счетоводните предприятия желаеха удължение на периоди за подаване на данъчните заявления този месец.
Става дума за справката-декларация за Данък добавена стойност, която би трябвало да се подаде до 14 март, както и за годишната данъчна декларация за дължимите корпоративни налози, за която срокът е 31 март, предава в.Сега.
" Много сътрудници счетоводители към този момент са сложени под карантина, евентуално още доста други ще бъдат в неспособност да се явят на работа поради нараснала заболеваемост, грижа за заболели деца или за други свои близки ", показват от гилдията.
От двете асоциации напомнят още, че тази година бизнесът и счетоводителите са имали спомагателни задължения с правенето и подаването на новите информации за изплатените през годината облагаеми приходи по трудовите контракти, което е лишило огромна част от времето за годишното привършване.
Счетоводителите оферират срокът за декларациите по Данък добавена стойност да се удължи със 7 дни, а този за годишната декларация за корпоративния налог - с 30 дни.
Последна информация и всичко за ковид вижте тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР