Започват засилени проверки за носенето на маски в градския транспорт

...
Започват засилени проверки за носенето на маски в градския транспорт
Коментари Харесай

От 11 май ще глобяват пътниците без маски в столичния транспорт

Започват засилени инспекции за носенето на маски в градския превоз и метрото в София. От понеделник, 11 май, пасажерите, които не поставят на лицето си маска или шал, ще бъдат глобявани. 

" Има телефони, на които може да се алармира за хора, които не носят маска в градския превоз. Ще има екипи от контрольори и служители на реда, като от тази седмица ще следим за носенето на маски - който няма маска, ще бъде санкциониран, както е написано в закона. Изключително значимо е това, с цел да се пазим взаимно, да пазим водачите и да пазим хората към нас. Нека да бъдем съзнателни още колкото е належащо, с цел да излезем от тази пандемия ", изясни в ефира на Нова телевизия директорът на " Центъра за градска подвижност " Димитър Дилчев. 

Тази седмица контрольорите в градския превоз ще продават билети, само че това е последната седмица, в който ще работят в подобен режим. Достъпът до първата врата на транспортните средства обаче е неразрешен. Шофьорите от градския превоз обаче сами ще вземат решение дали да бъдат с маска или не.

От 18 май се връща нормалният режим на работа за надзор в градския превоз. От понеделник се възвръща напълно размерът на градския превоз в София от преди изключителното състояние. Отварят и всички каси на Центъра за градска подвижност, тъй че хората да се снабдят с билети и с карти.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР