Започващият дълъг уикенд във Великобритания, тъй като понеделник също е

...
Започващият дълъг уикенд във Великобритания, тъй като понеделник също е
Коментари Харесай

Стачка и лошо време помрачават уикенда във Великобритания

Започващият дълъг уикенд във Англия, защото понеделник също е почивен ден, може да бъде съществено засенчен от стачката на железниците и прогнозата за неприятно време.
Транспортен безпорядък се чака по време на 24-часовата стачка на железопътните служащи. Около 20 000 членове на най-големия профсъюз в сектора RMT, работещи за 14 влакови оператори, стартират стачка през днешния ден, която сигурно ще се отрази на огромния обичаен карнавал в лондонския квартал Нотинг Хил, както и на музикалните фестивали в Рединг и Лийдс.

В същото време нова въздушна вълна с гръмотевични стихии се задава към западните елементи на Острова. Метеоролозите предсказват значителни превалявания на доста места на Острова, в това число упоменатите Рединг и Лийдс, където изявите на музикантите са навън. Междувременно Асоциацията на нощните промишлености порица синдиката за решението му да провежда стачката тъкмо през последния дълъг уикенд за годината преди Коледа.

Липсата на естествен железопътен превоз вероярно ще засегне и завръщащите се от отмора в чужбина британци. Това може да сътвори прочут безпорядък и по летищета. RMT обаче възнамерява още една стачка на 2 септември, като ден по-рано ще стачкуват машинистите, които са членове на различен профсъюз - Aslef.

Информацията е на БНР
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР