Започва затопляне на времето. Дневните температури днес ще се повишат

...
Започва затопляне на времето. Дневните температури днес ще се повишат
Коментари Харесай

Започва затопляне: до 33° днес, 36° в събота -

Започва стопляне на времето. Дневните температури през днешния ден ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 28 и 33 градуса. В София - към 28.

Денят ще е безоблачен, ще духа слаб северозападен вятър. В Източна България той ще е от север-североизток.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 14°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 2 мин. и залязва в 21 ч. и 2 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 59 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 13 мин. и изгрява в 22 ч. и 13 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние.

В петък и събота времето ще се задържи най-вече слънчево. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. В петък вятърът ще се ориентира от североизток, ще е слаб, по морския бряг до сдържан, а в събота краткотрайно ще стихне. Температурите ще се покачат и в събота оптималните ще са сред 31° и 36°. В неделя и понеделник със слаб до сдържан вятър от север ще прониква студен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, на повече места в неделя. Дневните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски. През идващите дни вероятността за превалявания понижава. Времето ще е най-вече слънчево, вятърът слаб от североизток. Температурите постепенно ще се покачват.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР