Започва строежът на две нови детски градини във Варна, съобщи

...
Започва строежът на две нови детски градини във Варна, съобщи
Коментари Харесай

Община Варна започва строеж на две нови детски градини

Започва градежът на две нови детски градини във Варна, заяви през днешния ден кметът на града Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на.

По думите му част от средствата са обезпечени по стратегия на Министерството на образованието и науката от 2020 година, останалите – от общината. Инвестицията в двете градини ще е близо девет милиона лв.. Едната ще бъде издигната в регион „ Одесос “ и ще е за близо 100 деца, като ще разполага и с физкултурен салон. Другата градина ще бъде в село Тополи. Тя ще е за пет групи, плюс още една като ясла.

Започва градеж и на пристройка към Седмо Средно,училище „ Найден Геров “ във Варна, сподели още Портних. По думите му постройката ще е на четири етажа и ще има 16 класни стаи. Инвестицията ще е над три милиона лв.. Кметът сподели още, че в четири учебни заведения се построяват спортни площадки. Предстои да бъдат актуализирани площадките и в три градини. В други две това ще стане с поддръжката на посолството на Съединени американски щати у нас.

Ще бъде направено предложение до Общинския съвет общината да поеме извънкласните занимания в градините, добави Портних. Според него това ще помогне на родителите и ще даде късмет на повече деца да развиват гения си и да се изявяват. Общината е подготвена да разшири и обсега на фонд „ Култура “. Според кмета концепцията е да се подкрепят детските школи по изкуствата в града, както и читалищата, които развиват такава активност. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР