Израел нареди нови евакуации в южния град Рафах в Газа,

...
Израел нареди нови евакуации в южния град Рафах в Газа,
Коментари Харесай

Наредени са нови евакуации на Рафах, тъй като Хамас твърди, че британският израелски заложник е мъртъв

Израел подреди нови евакуации в южния град Рафах в Газа, принуждавайки още десетки хиляди хора да се реалокират, до момента в който се приготвя да разшири интервенцията си.

В събота Хамас заяви, че английският израелски пленник Надав Попълуел е умрял, откакто е бил ранен при израелски въздушен удар преди месец. Хамас не даде доказателства за изказванието.

Израел към този момент изтегля източната третина на Рафах, изтласквайки интервенцията до краищата на гъсто обитаемата централна зона, макар че напредването на Израел към града до момента не беше задоволително плануваната от него пълномащабна инвазия.

Заповедта идва изправена пред тежка интернационална опозиция и рецензия. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент сподели, че няма да даде офанзивни оръжия на Израел за Рафах, а в петък Вашингтон съобщи, че има „ рационални “ доказателства, че Израел е нарушил интернационалното право, защитаващо цивилни жители, по метода, по който е водил войната си против Хамас – най-силното изказване администрацията н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР