Започва разследване относно разпространени снимки от спалнята на премиера Бойко

...
Започва разследване относно разпространени снимки от спалнята на премиера Бойко
Коментари Харесай

Йовчев: Това е политическа атака срещу премиера, замесени са хора от неговото обкръжение

 Започва следствие по отношение на публикувани фотоси от спалнята на премиера Бойко Борисов. Каква е задачата на изнесените материали и компрометират ли те сигурността освен на държавниците ни, само че и на цялата страна?

" Това несъмнено е проблем за сигурността, би трябвало да има следствие и отговори. Не може да допуснем, че някой може да си разреши и да провежда да снима министър-председателя докато спи. Фактът, че някой е имал достъп до охранявано лице, е проблем на сигурността. Това деяние е непоносимо и изцяло недопустимо ", каза някогашният вицепремиер, министър на вътрешните работи и ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев.

Според него може да се откри периодът на осъществяване, а Службата за защита би трябвало да има представа кой е имал достъп до резиденцията тогава. Йовчев добави, че средата на сигурност е доста друга, би трябвало да актуализираме концепцията как да действа Системата за национална сигурност.

" По всичко проличава, че това е политическа офанзива и по всичко проличава, че са забъркани хора от близкото обграждане на премиера. Кой има интерес, кой има качества и кой е имал опция - тази пресечна точка би трябвало да се търси. Ако търсим външен фактор и мотиватор, допустимо е да има, само че главната част са наши неща - вътрешни. Не мисля, че непознати служби са в основата на тези последни кавги ", счита някогашният ръководител на ДАНС.

По думите му, от изявлението на ръководещите е станало ясно, че един от причините за измененията в Закона на Министерство на вътрешните работи е съмнение в това какво прави НСО.

" Вървейки в тази посока, ще сбъркаме доста. Конюнктурни проблеми не трябва да се вземат решение със систематични промени. Ако се смята, че няма задоволително ефикасни механизми на НСО, те би трябвало да бъдат построени ", коментира Цветлин Йовчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

И добави, че би трябвало да се откри естественият баланс във властта на обособените институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР