Започва приемането на заявки от работодатели, които желаят да получат

...
Започва приемането на заявки от работодатели, които желаят да получат
Коментари Харесай

Приемат заявки от работодатели, искащи подкрепа при наемането на безработни

Започва приемането на поръчки от работодатели, които желаят да получат финансова поддръжка при наемането на безработни, оповестиха от Агенцията по заетостта.

Работодателите могат да подават документи в бюрата по труда в цялата страна до втори април в това число, с цел да употребяват преференции по разнообразни насърчителни ограничения за претовареност и образование.

Финансовата поддръжка се дава в границите на Националния проект за деяние по заетостта за тази година, който планува субсидиране на заетостта на най-малко 1965 новоназначени безработни и над 200 наставници.

Предвижда се ежемесечно да се изплащат до 630 лв. за заплата и дължимите осигурителни вноски на всяко наето безработно лице за стаж или чиракуване, или което е с престой в Бюрото по труда над шест месеца на възраст до 24 години или над 50-годишна възраст с главно и по-ниско обучение, безработни майки с деца до пет години и други уязвими групи.

Насърчителните ограничения оферират разновидности за работа както на цялостно, по този начин и на ненапълно работно време. Продължителността на обезпечаваната претовареност е друга в другите ограничения и варира от 3 до 12 месеца.

Извън стартиралата процедура работодателите могат да аплайват и за други преференции и финансови средства за наемане на работа на избрани групи безработни, а също и за осъществяване на професионално образование и образование по основни компетентности на заети в микро, дребни и междинни предприятия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР