Започва прием на документи за саниране на жилищата.От средата на

...
Започва прием на документи за саниране на жилищата.От средата на
Коментари Харесай

Започва прием на документи за саниране на жилища

Започва банкет на документи за саниране на жилищата.

От средата на ноември се чака да може да се кандидатства за енергийно възобновяване на жилищата по процедурата „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “ към Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ), оповестяват от Министерството на районното развиване и благоустройството.

От ведомството вършат това конкретизиране по отношение на получени сигнали за разгласен банкет на документи.

Към момента създаденият план на документи и насоките за кандидатстване е в развой на публично разискване до 30-ти октомври и следва окончателното им одобряване.

По-рано от министерството осведомиха, че близо 93 на 100 от жилищните здания у нас имат потребност от енергийно възобновяване.

По Плана за възобновяване и резистентност Министерството на районното развиване и благоустройството ще влага над един милиард и 400 милиона лв. за енергийна успеваемост на жилища с най-малко 4 жилището и повече от един притежател във всички 265 общини.

Кандидатстването ще е до 31-ви март следващата година, а сдруженията на притежателите ще получат безплатно 100 % от средствата за саниране.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР