Започва прием на документи за потребители и ползватели на социалните

...
Започва прием на документи за потребители и ползватели на социалните
Коментари Харесай

​Стартира прием на документи за потребители и ползватели на 3 социални услуги в Мездра

Започва банкет на документи за консуматори и ползватели на обществените услуги: „ Личен помощник “, „ Социален помощник “ и „ Домашен асистент “.
Потребители на услугите ще са лица с увреждания и лица над 65 години в неспособност за самообслужване. Необходимите документи, които претендентите за консуматори на услугите следва да подадат са: заявление /по образец/, копия от документ за идентичност, от експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК, други медицински документи - настоящи епикризи, протоколи от ЛКК и други, както и саморъчно подписана декларация /пълномощно/.
Предоставящите трите обществени услуги следва да са лица с местоживеене на територията на Община Мездра. Те би трябвало да са физически и душевен здрави, в трудоспособна възраст и да не са придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст по реда на член 68 от КСО. Кандидатстващите за даване на услугите би трябвало да подадат следните документи: копия от документ за идентичност, от диплом за приключено обучение, от трудова брошура (осигурителна брошура, удостоверяваща предходен професионален опит на същата и/или сходна позиция /ако е приложимо/), от сертификат/и за приключени обучителни курсове по сходни програми/проекти по Оперативна програма РЧР /ако е приложимо/ и служебна записка от Дирекция „ Бюро по труда “ – Мездра / в случай че е приложимо/.
Необходимите документи от всички претенденти ще се одобряват от 01.03.2018г. до 16.03.2018г. /включително/ в Общинска администрация – Мездра, ет. ІІ, ст. 211 и ст. 212.
Всички претенденти, входирали документи за даване на обществените услуги „ Личен помощник “, „ Социален помощник “ и/ или „ Домашен асистент “, непритежаващи удостоверение или уверение за минали образование, се задължават да преминат обучителен курс, проведен от община Мездра. След приемане на уверение, лицата могат да стартират работа като предоставящи обществените услуги.
Допълнителна информация, можете да получите на тел.: 0910/ 93255
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР