Започва поставянето на временна маркировка на ремонтирания участък от пътя

...
Започва поставянето на временна маркировка на ремонтирания участък от пътя
Коментари Харесай

Полагат временна маркировка по един от най-опасните пътища

Започва слагането на краткотрайна маркировка на ремонтирания сектор от пътя Русе-Бяла. Поредният случай със умрял човек и голям брой сигнали доведоха до добави ограничения за сигурност по трасето.


Участъкът от Русе до разклона за Две могили е освежен. До края на септември следва полагане на последния така наречен запечатващ пласт на асфалта. За по-голяма сигурност от през днешния ден стартира маркирането в най-опасните прави.
Галин Григоров, регионален шеф на област Русе: „ Така или другояче към момента има към месец време, с цел да бъде приключен напълно пътят, само че най-опасните сектори още от идващите дни ще бъдат обезопасени в допълнение с краткотрайна маркировка. "
По пътя има сложени и специфични табели, които осведомят за рестриктивните мерки и опциите за изпреварване. Шофьорите обаче всеобщо не ги съблюдават.
Николай Колев: „ Безобразно каране. Особено тия чужденци, които са - за тях няма ограничавания, няма нищо. При ограничаване, той си минава както си желае. "
Затова от Агенция „ Пътна инфраструктура " упорстват в региона на правата да има и непрекъснато полицейски патрул. Според пътуващите постоянно по този маршрут, решение на проблемите с сигурността по това направление ще пристигна с построяването на автомагистрала сред Русе и Велико Търново.
Севдалин Петров: „ Мечта от дълго време жадувана, лелеяна… Ще чакаме обещанията, че най-сетне този ужасяващ път на произшествия и на катастрофи ще бъде към този момент история и ще имаме хубава автомагистрала. "
Обжалването на част от процедурите към момента бави построяването на новата автомагистрала. Въпреки това оптимистичните прогнози са то да стартира още следващата година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР